Kuře na houbách s mrkví

Kuře je maso vhodné pro úpravu s jakoukoliv další přísadou. Dokonce i kombinace hub a zeleniny - mrkve je výtečná!


4.36x
45 min

Ingredience

100 gmrkev
2 lžíceolivový olej
4-8 kskuřecí horní stehno
250 gmražené houby
4 lžícesměs koření na kuře

podle potřeby

1 sklenicevoda

příloha

čerstvá zelenina
bramborové hranolky

Postup přípravy

Kuřecí kousky stehen dobře očistíme, omyjeme a okořeníme. Maso zakapeme olivovým olejem, který pak zlehka prsty do masa vetřeme. V kastrolku maso necháme uležet. Čím déle, tím je maso chutnější a jemnější, lze i dva tři dny. Do zahřátého titanového hrnce vložíme připravené naložené kuřecí porce a opečeme je z jedné strany (vnější strana s kůží), pak maso otočíme a hrnec přikryjeme poklicí. Necháme opékat asi 10 minut. Pak přidáme mražené houby, po chvíli přidáme i nakrájenou čerstvou nebo mraženou mrkev. Podle potřeby podlijeme trochou vody a promícháme. Chvíli necháme prohřát. Ve fritovacím hrnci si usmažíme mražené bramborové hranolky. Hotové kuře na houbách s mrkví podáváme s bramborovými hranolky a doplňujeme podle chuti čerstvou zeleninou a dresinkem s bylinkami.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na houbách s mrkví

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena