Kuře na francouzský způsob

Recept na kuře s rajčaty, žampiony a olivami na francouzský způsob.


4.47x
90 min

Postup přípravy

Ve velkém kastrolu na oleji opečeme osolené porce kuřete.

Po zezlátnutí posypeme maso nasekanou petrželkou a cibulkou a ještě chvíli opékáme.

Přilijeme bílé víno, osolíme, opepříme, dáme vegetu a za občasného podlití vodou dusíme na mírném plameni.

Po jedné hodině dušení přidáme na plátky nakrájené žampiony předem podušené na másle, spařená oloupaná rajčata a vypeckované zelené olivy.

Vzniklou šťávu můžeme zahustit moukou.

Vaříme ještě 20 minut.

Kuře na francouzský způsob podáváme s dušenou rýží nebo opečenými bramborami.
user-icon

autor Maxa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na francouzský způsob

Zpět na recept