Kuře na červeném víně


3.0698x
60 min

Postup přípravy

Kuře rozdělíme na čtvrtky a prosílíme a propepříme. Kousky masa obalíme v mouse. Dále oloupeme cibulky. Slaninu nakrájíme na proužky a zprudka ji smažíme v tlakovém hrnci. Slaninu z hrnce vyndáme a odložíme stranou. Na tuku ze slaniny postupně smažíme kousky kuřete až chytne krásně zlatavou barvu. Společně s kuřetem osmahneme i cibulku.


Připravíme vložku do tlakového hrnce - bez děr. Vložíme do ní kuřecí maso a osmaženou cibuli. Do hrnce nalijeme červené víno, přidáme vývar a tymián. Vložku s kuřetem a cibulí vložíme do hrnce, uzavřeme a přivedeme do varu. Potom dusíme asi 15 minut.


Omyjeme žampiony, očistíme je a rozpůlíme. Z hrnce vyjmeme vložku s kuřetem. Ve šťávě, která zůstala v tlakovém hrnci vaříme nakrájené žampiony a slaninu asi 3 minuty.


Na předehřáté talíře rozdělíme maso a polijeme omáčkou. Maso dozdobíme petrželkou a podáváme s brambory nebo s rýží.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na červeném víně

Zpět na recept