2 lžičky | tymián |
1 ks | kuře |
0.2 l | červené víno |
20 ks | cibule |
hladká mouka | |
75 g | anglická slanina |
pepř a sůl | |
2 snítky | petrželová nať |
0.2 l | hovězí vývar |
250 g | čerstvé žampiony |
Kuře rozdělíme na čtvrtky a prosílíme a propepříme. Kousky masa obalíme v mouse. Dále oloupeme cibulky. Slaninu nakrájíme na proužky a zprudka ji smažíme v tlakovém hrnci. Slaninu z hrnce vyndáme a odložíme stranou. Na tuku ze slaniny postupně smažíme kousky kuřete až chytne krásně zlatavou barvu. Společně s kuřetem osmahneme i cibulku.
Připravíme vložku do tlakového hrnce - bez děr. Vložíme do ní kuřecí maso a osmaženou cibuli. Do hrnce nalijeme červené víno, přidáme vývar a tymián. Vložku s kuřetem a cibulí vložíme do hrnce, uzavřeme a přivedeme do varu. Potom dusíme asi 15 minut.
Omyjeme žampiony, očistíme je a rozpůlíme. Z hrnce vyjmeme vložku s kuřetem. Ve šťávě, která zůstala v tlakovém hrnci vaříme nakrájené žampiony a slaninu asi 3 minuty.
Na předehřáté talíře rozdělíme maso a polijeme omáčkou. Maso dozdobíme petrželkou a podáváme s brambory nebo s rýží.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena