Kuře na broskvích

Kuřecí maso velmi dobře chutná s ovocem. Pokud vám rychle dozrávají broskve, využijte je k přípravě tohoto receptu.


4.015x
45 min

Postup přípravy

Porce kuřete (třeba kuřecí stehna) dobře očistíme, omyjeme vodou a necháme okapat. Okořeníme je směsí koření na kuře a potřeme olivovým olejem. Rozpálíme si hlubší pánev nebo hrnec s poklicí a jednotlivé porce do ní vložíme kůží naspod. Pak maso otočíme a přikryjeme poklicí. Necháme chvíli zapékat (asi 10 minut). Maso znovu otočíme, osolíme a přidáme půlky odpeckovaných broskví. Podusíme společně s masem asi 5 minut. Ve vodě si rozmícháme solamyl a přilijeme ho k masu, zamícháme. Necháme krátce povařit a pánev odstavíme. Kuře na broskvích podáváme s bramboráčky, které vzniklou omáčkou přeléváme.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na broskvích

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena