Kuře na broskvích

Kuřecí maso velmi dobře chutná s ovocem. Pokud vám rychle dozrávají broskve, využijte je k přípravě tohoto receptu.


4.015x
45 min

Postup přípravy

Porce kuřete (třeba kuřecí stehna) dobře očistíme, omyjeme vodou a necháme okapat.

Okořeníme je směsí koření na kuře a potřeme olivovým olejem.

Rozpálíme si hlubší pánev nebo hrnec s poklicí a jednotlivé porce do ní vložíme kůží naspod.

Pak maso otočíme a přikryjeme poklicí. Necháme chvíli zapékat (asi 10 minut).

Maso znovu otočíme, osolíme a přidáme půlky odpeckovaných broskví. Podusíme společně s masem asi 5 minut.

Ve vodě si rozmícháme solamyl a přilijeme ho k masu, zamícháme. Necháme krátce povařit a pánev odstavíme.

Kuře na broskvích podáváme s bramboráčky, které vzniklou omáčkou přeléváme.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře na broskvích

Zpět na recept