Kuře dušené na hřebíčku se smetanou

Vynikají recept na jednoduché kuře s hřebíčkem a smetanovou omáčkou.


3.01103x
35 min

Postup přípravy

Kuře očistíme, rozdělíme na 4 díly, omyjeme a důkladně osušíme. Cibuli čistíme a nakrájíme na půl kolečka. Šunku nakrájíme na nudličky.

V hrnci si rozehřeje máslo a porce kuřete na něm opečeme dozlatova. Přidáme cibuli, masový bujon, šunku, koření a podle chuti osolíme. Za stálého míchání pokračujeme v restování. Pak kuře v koření podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka.

Asi 30 minutách sundáme pokličku a omáčku necháme vydusit až na tuk. Vyjmeme kuře a hřebíček a maso uložíme do tepla. Výpek po kuřeti mírně podlijeme vodou a vmícháme smetanu. Hustotu omáčky upravíme lžičku mouky rozmíchané v malém množství vody, načež omáčku povaříme.

Porce kuřete vložíme prohřát do omáčky.

Kuře dušené na hřebíčku se smetanou podáváme s brambory nebo rýží a přeléváme omáčkou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře dušené na hřebíčku se smetanou

Zpět na recept