Vaření.czReceptyKuře dušené na hřebíčku se smetanou

Kuře dušené na hřebíčku se smetanou

Vynikají recept na jednoduché kuře s hřebíčkem a smetanovou omáčkou.


3.01103x
35 min

Postup přípravy

Kuře očistíme, rozdělíme na 4 díly, omyjeme a důkladně osušíme. Cibuli čistíme a nakrájíme na půl kolečka. Šunku nakrájíme na nudličky. V hrnci si rozehřeje máslo a porce kuřete na něm opečeme dozlatova. Přidáme cibuli, masový bujon, šunku, koření a podle chuti osolíme. Za stálého míchání pokračujeme v restování. Pak kuře v koření podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Asi 30 minutách sundáme pokličku a omáčku necháme vydusit až na tuk. Vyjmeme kuře a hřebíček a maso uložíme do tepla. Výpek po kuřeti mírně podlijeme vodou a vmícháme smetanu. Hustotu omáčky upravíme lžičku mouky rozmíchané v malém množství vody, načež omáčku povaříme. Porce kuřete vložíme prohřát do omáčky. Kuře dušené na hřebíčku se smetanou podáváme s brambory nebo rýží a přeléváme omáčkou.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuře dušené na hřebíčku se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena