Správné čínské kung-pao z jakéhokoliv masa obsahuje pouze uvedené ingredience a nepřidávají se do něj papriky ani jiná zelenina.
Hodnocení
3.5
/ 5 (37x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Solamyl1-3 lžičky
Bílek1 ks
Arašídy150 g
Olivový olej1-3 lžičky
Kuřecí prsa200 g
Rýžové víno1 lžíce
Jamajský pepř1 špetka
Sušený slepičí vývar1 lžička
Podle chuti
Sušené chilli papričky
Postup přípravy
Kuřecí prsíčka (či například vepřovou kýtu) nakrájíme na malé kostičky. Přidáme vaječný bílek a přibližně lžičku solamylu, promícháme. Solamylu dáme tolik, aby konzistence byla správně hustá. Pak přidáme sušené chili papričky podle chuti.
Na rozpálenou pánev nalijeme kapku olivového oleje a masovou směs. Během smažení přidáme sůl, pepř, sušený slepičí vývar a podléváme rýžovým vínem. Smažíme za neustálého míchání 5 - 10 minut.
Na druhé menší pánvičce si na olivovém oleji osmahneme arašídy, nejdéle do 5 minut. Poté obojí smícháme.
Kung-pao originál podáváme s bílou rýží.
Arašídy jsou nedílnou součástí Kung Pao a několika dalších Sečuánských pokrmů. Křupavá složka je totiž jednou z hlavních ingrediencí Sečuánské kuchyně společně se Sečuánským chilli a Sečuánským pepřem...
hang
Re:
Můžeš tam dát co chceš, ale pak už to nebude Kung pao..
Pokud chceš jinou chuť proč si neuvaříš jiné čínské jídlo máš tisíce pokrmů a tisíce chutí.
milan1
Několik odpovědí
Tak harkiri neznám, akorát harakiri. Jestli si to vymysleli Američani opravdu nevím, ale jiný název jsem neslyšel. Co se týká arašídů v kung pao, tak skutečně neznám jakoukoliv podobu tohoto pokrmu, kde by se arašídy nevyskytovaly a jsou pro něj naprosto zásadní. O tomhle receptu mi tvrdili natural kuchaři Číňané, že je originál. Mě to chutná, ale rozhodně se v tom nebráním sójové omáčce. Co se týká solamylu, tak si stačí zajít do jakékoliv asijské restaurace u nás i v zahraničí a naprostá většina pokrmů bude zahuštěna škrobem, který se používá v asijské (nejen čínské) kuchyni jako u nás mouka. Od té doby, co jsem sem dával tenhle recept jsem našel různé varianty, o kterých tvrdili autoři, že jsou pravé, ale o banánu jako přísadě jsem ještě neslyšel, ale zkuste to a uvidíte:)
ducky
Kung pao
Tak aby bylo jasno, Název Kung-Pao si vymysleli Američani tak jako slovo harkiri.
A to že se tam dávají arašídy mám dokonce od čínského kuchaře a stejně tak se tam dává zelí a banán.