Několik snítek pažitky a kopru odložíme na ozdobu, zbytek nastříháme na malé kousky. Z rybího masa odstraníme pinzetou pokud možno všechny kosti. Maso osolíme a opepříme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme společně se strouhankou, pažitkou a koprem na hrubší hmotu. Přeneseme ji do misky.
Z hmoty postupně vytvarujeme 16 kuliček velikosti vlašského ořechu. Aby se nám hmota nelepila na prsty, navlhčíme si ruce studenou vodou.
Žampiony nakrájíme na plátky. V rendlíku smícháme rajčata i se šťávou, žampiony, skořici a kmín a přivedeme k varu. Přidáme kuličky z rybího masa
a citronovou šťávu, rendlík přikryjeme pokličkou a maso dusíme na velmi mírném ohni 10 minut. Pokrm upravíme na mísu, ozdobíme
odloženou pažitkou a koprem a ihned podáváme.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů