Kuličky z rybího masa

Chut' rybího masa se nám někdy může zdát nevýrazná. Omáčka z rajčat s čerstvými bylinkami však jistě potěší všechny milovníky středomořských chutí.


3.065x
30 min

Ingredience

sůl
4 lžícestrouhanka
1 svazečekpažitka
1 svazečekkopr
mletý černý pepř
450 gbílé rybí maso

omáčka

60 gžampiony
400 gkrájená rajčata
0.5 lžičkymletá skořice
1 lžícecitronová šťáva
0.5 lžičkymletý kmín

Postup přípravy

Několik snítek pažitky a kopru odložíme na ozdobu, zbytek nastříháme na malé kousky. Z rybího masa odstraníme pinzetou pokud možno všechny kosti. Maso osolíme a opepříme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme společně se strouhankou, pažitkou a koprem na hrubší hmotu. Přeneseme ji do misky.

Z hmoty postupně vytvarujeme 16 kuliček velikosti vlašského ořechu. Aby se nám hmota nelepila na prsty, navlhčíme si ruce studenou vodou.

Žampiony nakrájíme na plátky. V rendlíku smícháme rajčata i se šťávou, žampiony, skořici a kmín a přivedeme k varu. Přidáme kuličky z rybího masa
a citronovou šťávu, rendlík přikryjeme pokličkou a maso dusíme na velmi mírném ohni 10 minut. Pokrm upravíme na mísu, ozdobíme
odloženou pažitkou a koprem a ihned podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuličky z rybího masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.