Vaření.czReceptyKuličky z odpalovaného těsta

Kuličky z odpalovaného těsta

Chuťovka, kterou jsem ochutnala ve Francii a podlehla jí


3.2133x
60 min

Ingredience

těsto

4 ksvejce
120 gmáslo
250 mlvoda
150 ghladká mouka

krém

0.5 lmléko
3 lžícecukr krupice
1 kelímeksmetana ke šlehání
1.5 balíčkuvanilkový pudink v prášku

Postup přípravy

Do hrnce dáme máslo a vodu, postavíme na střední plamen a zahříváme. Až se máslo rozpustí a směs začne vřít sundáme ji z plamene, přidáme najednou mouku a vařečkou důkladně mícháme, až se směs přestane lepit na stěny hrnce a vytvoří kouli. Přidáme vejce, jedno po druhém a každé zapracujeme do těsta tak, aby těsto bylo hladké a lesklé. Na vymaštěném plechu tvoříme lžičkou nebo stříkačkou malé kuličky, které pečeme přibližně 25 minut na teplotu 180 - 190°C. Čerstvě upečené kuličky ihned propícháme, aby z nich odešla pára a udržely si tvar. Krém si připravíme uvařením hustšího pudinku, který když vychladne smícháme lehounce s dotuha vyšlehanou šlehačkou. Tuto směs vstřikujeme do studených kuliček a dáme vychladit do lednice nebo na kratší dobu do mrazáku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuličky z odpalovaného těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena