Kuličky z odpalovaného těsta

Chuťovka, kterou jsem ochutnala ve Francii a podlehla jí


3.2133x
60 min

Postup přípravy

Do hrnce dáme máslo a vodu, postavíme na střední plamen a zahříváme. Až se máslo rozpustí a směs začne vřít sundáme ji z plamene, přidáme najednou mouku a vařečkou důkladně mícháme, až se směs přestane lepit na stěny hrnce a vytvoří kouli.

Přidáme vejce, jedno po druhém a každé zapracujeme do těsta tak, aby těsto bylo hladké a lesklé.

Na vymaštěném plechu tvoříme lžičkou nebo stříkačkou malé kuličky, které pečeme přibližně 25 minut na teplotu 180 - 190°C.

Čerstvě upečené kuličky ihned propícháme, aby z nich odešla pára a udržely si tvar.

Krém si připravíme uvařením hustšího pudinku, který když vychladne smícháme lehounce s dotuha vyšlehanou šlehačkou. Tuto směs vstřikujeme do studených kuliček a dáme vychladit do lednice nebo na kratší dobu do mrazáku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuličky z odpalovaného těsta

Zpět na recept