Malé krokety z uvařeného květáku a sýra. Barvu jim dává petrželka a jsou výborným doplňkem k bramborám.
Hodnocení
2.9
/ 5 (659x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
- -
olej
- -
sůl
5 ks
vejce
200 g
strouhanka
- -
petrželka
1 dl
mléko
- -
kmín
100 g
hladká mouka
150 g
ementál
1 kg
květák
- -
mletý pepř
Postup přípravy
Květák uvaříme ve slané vodě, vychlazený ho posekáme, přidáme nastrouhaný sýr, 3 žloutky, část strouhanky, petrželovou nať a sníh ze 3 bílků. Zlehka zamícháme a utvoříme malé kuličky. Obalíme je v trojobalu a dozlatova usmažíme. Podáváme s brambory a salátem nebo tatarskou omáčkou.