Kuku fazolky s květákem a sojovými kousky

Název receptu je pro lepší zapamatování odvozen od hlavních ingrediencí a je to vegetariánská lahůdka k obědu či k večeři.


5.04x
30 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme ji na oleji v rendlíku a přihodíme sterilovanou nebo mraženou kukuřici, mražené sterilované nebo čerstvé zelené fazolky a na růžičky rozebraný květák. Posypeme kořením, nejraději nějakou indickou směsí nebo česnekovou solí, kari, vegetou a mletou paprikou. Kdo umí, může rozvonět koření na počátku vaření v horkém oleji, jedná se o tzv. indický čóns, ale pozor na připálení. Je to několika vteřinová záležitost, kterou umí jen opravdu zkušení mistři kuchyně. Teprve poté přidáváme uvedenou zeleninu.

Vše v rendlíku podlijeme teplou vodou, chvíli podusíme a přidáme ovesné vločky a předem se zeleninovým bujonem uvařené drobné sojové kousky. Zeleninový vývar, který zůstane po uvaření sojových kousků, můžeme také použít k podlití zeleniny. Podusíme společně doměkka všech ingrediencí.

Mezitím si připravíme na cibulce uvařenou rýži.

Kuku fazolky s květákem a sojovými kousky podáváme společně s rýží jako hlavní chod.
user-icon

autor Majhan


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuku fazolky s květákem a sojovými kousky

Zpět na recept