Litevský národní pokrm z brambor a tvarohu. Placka se nakonec přelévá kysanou smetanou s cibulkou.
Hodnocení
3.0
/ 5 (429x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
- -
sůl
2 ks
vejce
20 ks
brambory
3 ks
cibule
- -
sádlo
200 ml
kysaná smetana
- -
mletý pepř
200 g
tvaroh měkký
100 g
vepřové škvarky
Postup přípravy
Brambory nastrouháme jako na bramboráky, přidáme vejce, tvaroh, sůl, pepř a škvarky. Pekáč vymažeme sádle, a bramborové těsto asi v tří centimetrové vrstvě rozetřeme na pekáč a pečeme v troubě asi hodinu. Mezitím si na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibulku a smícháme jí s kysanou smetanou, tuto omáčku potom nalijeme na teplý kugelis.