Krůtí velikonoční roláda

Roládka, která chutná teplá i studená.


4.714x
90 min
1×

Postup přípravy

Krůtí prsa rozklepeme na tenký plát. Maso osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme francouzskou hořčicí.

Pórek nakrájíme na jemné proužky nebo kolečka a osmahneme na nadrobno nakrájené slanině. Po chvilce přidáme hrášek a necháme orestovat. Maličko okořeníme a přidáme nadrobno nakrájenou kapii.

Na plát krůtího poklademe šunku (rovnoměrně přes sebe), do středu dáme náplň a opatrně zamotáme. Stáhneme potravinářskou nití, aby nám krůtí roládka držela pohromadě. Zvenčí opět trochu osolíme.

Na pánvi rozehřejeme olej a prudce velikonoční roládu opečeme, tím se nám pěkně zatáhne. Přendáme do pekáčku, zalijeme 1 - 2 dl bílého vína. Přikryjeme a dáme do trouby předehřáté na 200 °C, až se začne péct, přepneme na 170 °C. Při pečení roládu podléváme, popřípadě přilijeme vodu. Na závěr pečení (asi po hodině) odkryjeme a 10 minut pečeme nepřikryté, poléváme výpekem.

Krůtí velikonoční roládu po upečení zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podáváme teplou s bramborem jako hlavní chod. Je dobrá i jako studená masová chuťovka.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí velikonoční roláda

Zpět na recept