Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na hranoly asi 1,5 - 2 cm silné a 7 - 8 cm dlouhé. Nakrájené kousky masa promícháme se solí, mletým černým pepřem, sladkou mletou paprikou, sušeným česnekem a červenou kari pastou a necháme v chladu odležet. Mezitím si připravíme suroviny na trojobal. Na másle opražíme strouhanou housku dozlatova, poté ji rozprostřeme na pečící papír a necháme vychladnout. Vychladlou osmaženou strouhanku nasypeme do mísy a promícháme se lžící kukuřičného škrobu. Hladkou mouku ochutíme solí a sušeným mletým česnekem a promícháme. Syrová vejce rozšleháme se lžící smetany dohladka a lehce osolíme. Odležené krůtí hranolky obalíme v ochucené hladké mouce, rozšlehaných vejcích a připravené strouhance a smažíme ze všech stran ve vyšší vrstvě oleje při střední teplotě dozlatova. Osmažené krůtí stripsy necháme na ubrousku okapat a můžeme servírovat. Příprava omáčky. Majonézu promícháme se zakysanou smetanou, jogurtem, chilli omáčkou Sriracha a jemně nasekanou natí jarní cibulky. Omáčku ochutíme solí a pepřem a necháme v chladu odležet. Jemně pikantní krůtí stripsy rozdělíme na porce a podáváme s bramborovými hranolky, zeleninovými saláty a oblíbenými dresinky.
(doba přípravy 45 min)

Silvestrovské chuťovky: Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.

Autor:Jarka Petrová



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena