Umytá horní stehna bez kosti dáme do připraveného vymazaného pekáče.
V misce promícháme citronovou šťávu, olej, oregano, bazalku a prolisovaný česnek. Směsí dobře potřeme stehna, vložíme do pekáče a zbytek nalijeme na povrch. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 170 °C asi 60 minut. Během pečení stehna dvakrát otočíme, podle potřeby poléváme vypečenou šťávou.
V hrnci s teflonovou úpravou připravíme omáčku. Smícháme vodu s kukuřičným škrobem a uvedeme do varu. Potom snížíme plamen, přilijeme houbový vývar z kostky, na plátky nakrájené (předem očištěné) žampiony a nadrobno nakrájenou cibuli. Dochutíme nasekanou petrželkou, prolisovaným česnekem a nechám sevřít.
Po hodině pečení přilijeme omáčku k masu do pekáče a pečeme další hodinu, dokud nejsou stehna měkká.
Jako přílohu ke kuřecím stehnům v žampionové omáčce podáváme dušenou rýži.