Krůtí stehna na česneku

Pečené maso, ke kterému není třeba připravovat další přílohu. Je součástí receptu.


4.498x
120 min
13×

Postup přípravy

Připravíme si krůtí stehna, která bývají o poznání větší než kuřecí. Můžeme z nich použít klidně jen špalíčky jako v tomto případě a zbytek upravit jinak. Ale klidně se mohou péct i celá stehýnka. Stáhneme z nich kůži a dobře omyjeme. Komu nevadí tuk, kůži nechá.

Kuřecí špalíčky dvakrát až třikrát nařízneme a potřeme solí a čerstvě namletým barevným pepřem ze všech stran. Do zářezů natlačíme na plátky nakrájené stroužky česneku.

Brambory oloupeme a nakrájíme na hrubší kolečka.

Pekáček vymažeme olejem a na dno poklademe brambory. Posypeme zbývajícím česnekem, solí a rozmarýnem. Poklademe krůtí špalíčky nebo stehna a také posypeme rozmarýnem. Podlijeme silným zeleninovým nebo bylinkovým vývarem z kostky. Přikryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté asi na 170 - 180 °C. Asi po 30 minutách pečení odkryjeme, posypeme grilovacím kořením a pečeme, dokud nejsou brambory měkké a špalíčky na pohled křupavé. V některé troubě může příprava trvat až 1,5 hodiny. Sem tam poléváme vypečenou šťávou.

Krůtí stehna na česneku podáváme společně s brambory a šťávou nejlépe vzápětí po přípravě. Pro dochucení můžeme zakápnout tatarskou omáčkou, dresinkem nebo zakysanou smetanou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí stehna na česneku

Zpět na recept