Vaření.czReceptyKrůtí steaky s hořčicovou omáčkou

Krůtí steaky s hořčicovou omáčkou

Recept na krůtí steaky s hořčicovou omáčkou a bramborovým koláčem je vhodný pro slavnostní příležitosti. Můžeme ho také podávat s jinou bramborovou přílohou.


4.3137x
45 min
6×

Ingredience

60 dkgkrůtí prsa

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
citronová šťáva
chilli koření
mletý černý pepř

omáčka

0.8 lvývar
5 dkgmáslo
0.5 dlsmetana
2 lžíceplnotučná hořčice
7 dkghladká mouka
1 lžičkaostrý kečup

Postup přípravy

Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na čtyři vyšší steaky. Lehce naklepeme, osolíme, potřeme je olejem smíchaným s chilli kořením a zakapeme citronovou šťávou. Maso zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny rozležet. Omáčka: Na másle orestujeme mouku do světle žluta. Vlijeme studený vývar a vaříme 20 minut. Potom vmícháme hořčici a kečup. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Necháme několikrát probublat a omáčku zjemníme smetanou. Na steakové pánvi rozpálíme olej a maso opečeme z obou stran asi 5 minut. Krůtí steaky přendáme na talíře a přelijeme hořčicovou omáčkou. Podáváme s bramborovou přílohou podle chuti a zeleninovou oblohou. Nejlepší přílohou je však slaný bramborový koláč.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí steaky s hořčicovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena