Krůtí steaky s hořčicovou omáčkou

Recept na krůtí steaky s hořčicovou omáčkou a bramborovým koláčem je vhodný pro slavnostní příležitosti. Můžeme ho také podávat s jinou bramborovou přílohou.


4.3137x
45 min
6×

Ingredience

60 dkgkrůtí prsa

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
citronová šťáva
chilli koření
mletý černý pepř

omáčka

0.8 lvývar
5 dkgmáslo
0.5 dlsmetana
2 lžíceplnotučná hořčice
7 dkghladká mouka
1 lžičkaostrý kečup

Postup přípravy

Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na čtyři vyšší steaky. Lehce naklepeme, osolíme, potřeme je olejem smíchaným s chilli kořením a zakapeme citronovou šťávou. Maso zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny rozležet.

Omáčka: Na másle orestujeme mouku do světle žluta. Vlijeme studený vývar a vaříme 20 minut. Potom vmícháme hořčici a kečup. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Necháme několikrát probublat a omáčku zjemníme smetanou.

Na steakové pánvi rozpálíme olej a maso opečeme z obou stran asi 5 minut.

Krůtí steaky přendáme na talíře a přelijeme hořčicovou omáčkou.
Podáváme s bramborovou přílohou podle chuti a zeleninovou oblohou. Nejlepší přílohou je však
slaný bramborový koláč.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí steaky s hořčicovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.