Krůtí steak z grilu

Recept na jemně pikantní grilované krůtí steaky, které den předem nakládáme do ochucené majonézové marinády. Pokrm je vhodný pro zahradní grilování.


4.311x
60 min

Ingredience

5 plátkůkrůtí prsa

marináda

3-4 stroužkyčesnek
250 gmajonéza
100 mlbílý jogurt
1 lžičkadijonská hořčice
1 lžičkamletá sladká paprika
1 lžičkamleté chilli koření
1 větvičkačerstvý rozmarýn
1 lžíceomáčka Tamari

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vyšší plátky krůtích prsou očistíme, osolíme a opepříme.

Připravíme si marinádu. Majonézu promícháme s jogurtem, omáčkou Tamari, prolisovaným česnekem, nasekanými lístečky rozmarýnu, oběma paprikami a hořčicí. Marinádu podle chutí osolíme a opepříme. Maso vložíme do plastové krabice, přidáme marinádu, vše důkladně promícháme a necháme asi 24 hodin odležet v chladu.

Marinované steaky zlehka osušíme a na roztopeném grilu a špekem potřeném roštu opečeme z obou stran dorůžova.

Grilované krůtí steaky podáváme s nejrůznějšími omáčkami, zeleninovými saláty a pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí steak z grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena