Recept je stejný jako na kuřecí srdíčka, jen krůtí se vaří asi o 15 minut déle.
Hodnocení
4.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Ostatní
Sůl1 špetka
Máslo1/2 ks
Cibule2 ks
Smetana1 kelímek
Citron3-5 kapek
Nové koření4 kuličky
Hladká mouka 1-2 lžíce
Anglická slanina200 g
Mletý černý pepř1 špetka
Bujón1 kostka
Krůtí srdíčka1/2 kg
Podle potřeby
Vývar ze srdíček
Postup přípravy
Ve vodě se solí, pepřem a novým kořením uvaříme krůtí srdíčka doměkka. Vývar ze srdíček slijeme a odložíme stranou.
Ze srdíček odkrojíme roztřepenou část a zbytek nakrájíme na plátky.
Slaninu v celku a cibuli nakrájíme na kostičky.
V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm nejprve cibuli. Po chvilce přidáme slaninu. Cibuli necháme zesklovatět a slaninu trochu osmahnout.
Přidáme hladkou mouku a takto připravíme světlou jíšku. Hotovou jíšku zředíme částí vývaru, který jsme si odložili.
Přidáme zhruba 1 naběračku a vznikne nám kašička, tu za stálého míchání necháme krátce projít varem.
Potom přidáme smetanu podle potřeby tak, aby vznikla hladká omáčka.
Přidáme nakrájená krůtí srdíčka. Omáčku dochutíme - trochou bujonu, solí a pepřem. Omáčku se srdíčky necháme krátce provařit, aby se ztratila chuť mouky.
Krůtí srdíčka na smetaně podáváme s knedlíkem jako hlavní chod.