Krůtí srdíčka na smetaně

Recept je stejný jako na kuřecí srdíčka, jen krůtí se vaří asi o 15 minut déle.


4.04x
90 min

Postup přípravy

Ve vodě se solí, pepřem a novým kořením uvaříme krůtí srdíčka doměkka. Vývar ze srdíček slijeme a odložíme stranou. Ze srdíček odkrojíme roztřepenou část a zbytek nakrájíme na plátky. Slaninu v celku a cibuli nakrájíme na kostičky.

V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm nejprve cibuli. Po chvilce přidáme slaninu. Cibuli necháme zesklovatět a slaninu trochu osmahnout. Přidáme hladkou mouku a takto připravíme světlou jíšku. Hotovou jíšku zředíme částí vývaru, který jsme si odložili. Přidáme zhruba 1 naběračku a vznikne nám kašička, tu za stálého míchání necháme krátce projít varem.

Potom přidáme smetanu podle potřeby tak, aby vznikla hladká omáčka. Přidáme nakrájená krůtí srdíčka. Omáčku dochutíme - trochou bujonu, solí a pepřem. Omáčku se srdíčky necháme krátce provařit, aby se ztratila chuť mouky.

Krůtí srdíčka na smetaně podáváme s knedlíkem jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí srdíčka na smetaně

Zpět na recept