Vaření.czReceptyKrůtí špízy s uzeninou s celerem

Krůtí špízy s uzeninou s celerem

Snadný recept na jemně pikantní špízy z krůtího masa s klobásou, řapíkatým celerem a cibulkou. Pokrm podáváme s nejrůznějšími dipy podle vlastní chuti a čerstvou zeleninou.


4.620x
75 min
1×

Ingredience

1 svazekjarní cibule
100 gpikantní klobása
3 řapíkyřapíkatý celer
750 gkrůtí prsa
2 lžícečervený chilli olej
100 mljablečné Frisco

podle potřeby

olej
solamyl

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kostky velké asi 3 - 4 cm, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso vložíme do krabice, promícháme s červeným chilli olejem a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet. Očištěné řapíky celeru nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm a hlavičky jarních cibulek rozkrojíme na poloviny. Pikantní klobásu nakrájíme na kolečka silná asi 1/2 cm. Odleželé masové kousky obalíme v solamylu a střídavě napichujeme na jehly s klobásou, celerem a cibulkou. Vždy začínáme a končíme kouskem masa. Pak krůtí špízy s klobásou a celerem zprudka opečeme na oleji (ze všech stran) a přendáme do pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C doměkka. Během pečení špízy přeléváme jablečným Friscem. Krůtí špízy s klobásou a celerem podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo pečivo a zeleninový salát.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krůtí špízy s uzeninou s celerem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena