Krůtí špízy s uzeninou s celerem

Snadný recept na jemně pikantní špízy z krůtího masa s klobásou, řapíkatým celerem a cibulkou. Pokrm podáváme s nejrůznějšími dipy podle vlastní chuti a čerstvou zeleninou.


4.620x
75 min
1×

Postup přípravy

Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kostky velké asi 3 - 4 cm, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso vložíme do krabice, promícháme s červeným chilli olejem a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet.

Očištěné řapíky celeru nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm a hlavičky jarních cibulek rozkrojíme na poloviny. Pikantní klobásu nakrájíme na kolečka silná asi 1/2 cm. Odleželé masové kousky obalíme v solamylu a střídavě napichujeme na jehly s klobásou, celerem a cibulkou. Vždy začínáme a končíme kouskem masa.

Pak krůtí špízy s klobásou a celerem zprudka opečeme na oleji (ze všech stran) a přendáme do pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C doměkka. Během pečení špízy přeléváme jablečným Friscem.

Krůtí špízy s klobásou a celerem podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo pečivo a zeleninový salát.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí špízy s uzeninou s celerem

Zpět na recept