Krůtí s citronem a kukuřicí

Krůtí maso naložíme do marinády doplněnou o citron. Maso tím získá nezvyklou chuť.


4.310x
0

Ingredience

200-250 gkrůtí prsa
150 gmražená sladká kukuřice

marináda

sůl
0.5 kscitron
2 lžičkyolivový olej
2 lžičkykremžská hořčice
mletý černý pepř

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

na ozdobu

pikantní křen
čerstvá petrželka nebo celerová nať

Postup přípravy

Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kostky. Citron dobře omyjeme kartáčkem, rozkrojíme na půlku a ukrojíme dva plátky. Ze zbytku citronu vymačkáme šťávu, kterou promícháme s hořčicí, olivovým olejem, solí a mletým pepřem. Maso naložíme do marinády a přidáme plátky citronu. Uchováme v lednici asi 5 hodin, poté plátky citronu vyjmeme a zbylou část necháme uležet přes noc. Marinované krůtí maso osmahneme na teflonové pánvi s pár kapkami oleje, když maso zbělá, přidáme mraženou kukuřici. Restujeme, dokud maso i kukuřice nezíská zlatavý nádech. Podle chuti můžeme krůtí směs ještě osolit a opepřit, případně přidat i jiné koření. Krůtí s citronem a kukuřicí servírujeme se lžící pikantního křenu, přikusujeme chléb. Další vhodnou přílohou jsou hranolky nebo americké brambory, hodí se i krokety. Na ozdobu přidáme zelenou nať. Ihned podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí s citronem a kukuřicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena