Krůtí roštěnka s kari

Připravte si jemnou sýrovou kari omáčku, která nejlépe chutná s krůtím masem.


3.810x
45 min

Ingredience

2 lžičkysůl
1 kscibule
200 mlvoda
6 kstavený sýr
2 lžičkymletý černý pepř
650 gkrůtí prsa
200 mlsmetana na vaření

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krůtí prsa nakrájíme na menší kousky a naklepeme na malé řízečky, ty osolíme a opepříme podle chuti. Maso zprudka osmahneme na pánvi s cibulkou a olejem z obou stran. Hotové maso vyjmeme na talíř a cibulku v pánvi podlijeme přibližně 200 ml vody. Na sporáku snížíme teplotu. Přidáme tavený sýr (nejlépe Veselá kráva - 6 trojúhelníčků) a necháme rozpustit. Do omáčky přisypeme kari, sůl a pepř. Když bude základ omáčky bublat, přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Do omáčky vrátíme zpět maso a vaříme přibližně 30 minut podle velikosti řízečků. Krůtí roštěnku s kari podáváme s pečenými bramborami, těstovinami nebo jinou oblíbenou přílohou.
user-icon

autor starcy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krůtí roštěnka s kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena