Vaření.czReceptyKrůtí roláda s kaštanovou nádivkou

Krůtí roláda s kaštanovou nádivkou

Chutná a dietní roláda z krůtích prsou plněná kaštanovou nádivkou. Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


4.637x
75 min
1×

Ingredience

1 kgkrůtí prsa

nádivka

0.5 lžičkycukr
2 ksvejce
100 gmáslo
300 mlmléko
2 kshouska
3-4 lžícestrouhaná houska
100 gjedlé kaštany

podle chuti

sůl
muškátový květ

podle potřeby

vývar
sezamový olej

na potření

máslo

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kaštanovou nádivku. Housky nakrájíme a namočíme do mléka. Pečené nebo vařené kaštany oloupeme a jemně usekáme. Změklé máslo utřeme se solí do pěny a postupně vmícháme vejce, usekané kaštany a vymačkané rozmělněné housky. Směs ochutíme solí, muškátovým květem, podle chuti přisladíme cukrem a zahustíme strouhanou houskou. Takto připravenou nádivku necháme asi 15 minut odležet. Krůtí prso vcelku očistíme a nařízneme tak, aby vznikl obdélníkový plát. Maso přes potravinářskou fólii rozklepeme, potřeme sezamovým olejem, osolíme a střed poklademe kaštanovou nádivkou. Maso svineme do rolády a upevníme jehlami nebo kuchyňskou nití. Roládu vložíme do máslem vymazaného pekáčku, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka. Krůtí roládu s kaštanovou nádivkou podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem. Výborně chutná i se sýrovým bramborovým pyré a zeleninovým salátem.

Vyzkoušejte i další recepty s jedlými kaštany


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí roláda s kaštanovou nádivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena