Krůtí prsa s pečeným ananasem

Specialita pro vybíravé jazýčky podávaná s kokosovou rýží.


5.06x
90 min

Postup přípravy

Hned na začátek si připravíme marinádu - šťávu z ananasového kompotu smícháme se sojovou omáčkou, prolisovaným česnekem, pepřem a kari. Krůtí prsíčka si důkladně omyjeme a dáme alespoň na půl hodinky odležet v marinádě.
Poté maso vyjmeme a vložíme do pekáče s nakrájenou cibulí. Pečeme přibližně 3/4 hodiny na 200°C. Během pečení zaléváme zbytkem marinády a vodou.

Mezitím, co se nám peče maso, si připravíme kokosovou rýži - přebranou rýži smícháme s kokosem a vaříme doměkka.

Na pánvi si rozpálíme tuk a opečeme v něm dozlatova kousky ananasu. Přidáme feferonku a krátce podusíme pod pokličkou.

Jakmile máme upečené maso, vyjmeme jej a výpek svaříme a zahustíme solamylem. Chvíli povaříme a vypneme.

Maso naservírujeme na talíř, zalijeme výpekem, ozdobíme opečenými kousky ananasu a podáváme s kokosovou rýží.
user-icon

autor neogenx


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí prsa s pečeným ananasem

Zpět na recept