Vaření.czReceptyKrůtí prsa s pečeným ananasem

Krůtí prsa s pečeným ananasem

Specialita pro vybíravé jazýčky podávaná s kokosovou rýží.


5.06x
90 min

Ingredience

olej
solamyl
2 kscibule
400 grýže
1 ksfeferonka
50 gstrouhaný kokos
1 plechovkakompotovaný ananas
800 gkrůtí prsa

marináda

3 stroužkyčesnek
2 lžičkykari
2 lžičkypepř
100 mlsojová omáčka

Postup přípravy

Hned na začátek si připravíme marinádu - šťávu z ananasového kompotu smícháme se sojovou omáčkou, prolisovaným česnekem, pepřem a kari. Krůtí prsíčka si důkladně omyjeme a dáme alespoň na půl hodinky odležet v marinádě. Poté maso vyjmeme a vložíme do pekáče s nakrájenou cibulí. Pečeme přibližně 3/4 hodiny na 200°C. Během pečení zaléváme zbytkem marinády a vodou. Mezitím, co se nám peče maso, si připravíme kokosovou rýži - přebranou rýži smícháme s kokosem a vaříme doměkka. Na pánvi si rozpálíme tuk a opečeme v něm dozlatova kousky ananasu. Přidáme feferonku a krátce podusíme pod pokličkou. Jakmile máme upečené maso, vyjmeme jej a výpek svaříme a zahustíme solamylem. Chvíli povaříme a vypneme. Maso naservírujeme na talíř, zalijeme výpekem, ozdobíme opečenými kousky ananasu a podáváme s kokosovou rýží.
user-icon

autor neogenx


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí prsa s pečeným ananasem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena