Krůtí prsa po lyonsku

Recept na slavnostní hlavní chod z kuřecího masa.


5.02x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
50 gmáslo
1 kskrůtí prsa

podle potřeby

strouhanka
olej na smažení

na potření

5 dlmléko
5 clkoňak
2 lžícehladká mouka
50 gvařené uzené maso

na ozdobu

citron

podle chuti

mletý černý pepř

Postup přípravy

Omyté maso vykostíme, zbavíme kůže, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Uzené maso nasekáme na drobné kousky. Plátky masa z obou stran opečeme na másle a odendáme. Výpek potom zalijeme koňakem, mlékem, přisypeme hladkou mouku a připravíme hustý bešamel, do kterého vmícháme uzené maso a necháme vše vychladnout. Plátky opečeného krůtího masa potřeme chladným bešamelem, smočíme v rozšlehaném vejci, zlehka obalíme ve strouhance a osmažíme na oleji. Krůtí prsa po lyonsku na talíři ozdobíme plátky citronu a podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
user-icon

autor viluš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí prsa po lyonsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena