Krůtí prsa na fazolovém ragú

Zajímavý recept na slavnostní jídlo.


5.01x
60 min

Ingredience

40 gmáslo
300 gšunka
150 gcibule
250 grajče
100 gmrkev
50 gpetržel
500 gfazole
200 gšalotka
200 gkukuřice
200 gzelená kapie
2 kskrůtí prsa
1 dlčervené kvalitní víno

podle chuti

česnek
sůl
petrželka
majoránka
pažitka
mletý pepř

Postup přípravy

Osolená, opepřená a majoránkou posypaná prsa pečeme na víně, nakrájené zelenině, cibuli a česneku. Prsa pečeme za častého přelévání vypečenou šťávou a podlévání vínem. Po upečení nakrájíme maso na tenké plátky.

Mezitím z uvařených fazolí, na kostičky nakrájené spařené oloupané papriky, šunky, rajčat, kukuřice a na másle osmahnuté šalotky, podlité vínem, uvaříme ragú. Nakonec ragú posypeme jemně nakrájenou pažitkou a petrželkou.

Hotové fazolové ragú poklademe plátky prsou a jako přílohu podáváme bramborové pyré, zjemněné žloutky a posypané pažitkou.
user-icon

autor viluš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí prsa na fazolovém ragú

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská