Krůtí prsa na červeném víně

Recept na chutně připravená krůtí prsa. Vhodnou přílohou je rýže.


1.03x
90 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
500 mlvývar
1 kscibule
100 grajčatový protlak
250 mlčervené víno
800 gkrůtí prsa

podle chuti

sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme.

Maso ze všech stran osmahneme na oleji. Poté okořeníme podle chuti prolisovaným česnekem a mletým pepřem. Nyní podlijeme vývarem. Pokud nemáme vývar, můžeme podlít vodou a případně posypat kořenící směsí, nebo použít zeleninový bujon. Přidáme rajčatový protlak, podlijeme červeným vínem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme asi 20 minut, dokud není maso měkké.

Během dušení masa si nakrájíme cibuli na malé kostičky, pak ji na pánvičce zpěníme, zasypeme mletou paprikou a zaprášíme hladkou moukou. Cibuli minutku povaříme, aby se nespálila. Nyní zalijeme 2 - 3 naběračkami šťávy z hrnce s krůtou. Omáčku povaříme a ponorným mixérem rozmixujeme do hladké konzistence. Podle potřeby osolíme.

Krůtí maso spojíme s omáčkou, necháme projít varem a můžeme podávat.

Krůtí prsa na červeném víně nejlépe chutnají s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí prsa na červeném víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Maso | Moje kuchařka

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.