Krůtí paličky s dušeným červeným zelím

Česká klasika - dušené zelí s knedlíky a krůtím masem. Vyzkoušejte výborný recept.


1.850x
120 min

Postup přípravy

Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozetřeme. Krůtí horní stehna omyjeme, očistíme, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem.

Stehna vložíme na pekáč, posypeme kmínem, nakrájenou cibulí, podlijeme vodou a dáme dusit pod pokličku do poloměkka asi na 45 minut. Potom poloměkké palice dáme do trouby a dále dusíme při 180 °C asi 40 minut. Nakonec maso pečeme při 250 °C asi 20 minut, aby bylo krůtí maso pěkně křupavé.

Druhou cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme osmažit dozlatova. Menší hlávku červeného zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, zalijeme vodou a necháme dusit do poloměkka. Scedíme, přidáme osmaženou cibuli, cukr, pepř, sůl, ocet a za stálého míchání dále dusíme doměkka. Podušené zelí podle potřeby dochutíme.

Krůtí paličky s dušeným červeným zelím podáváme s houskovým knedlíkem jako chutný sváteční oběd.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí paličky s dušeným červeným zelím

Zpět na recept