Krutí medailonky s kari a citronem

Krůtí maso s kari a jemnou chuti citronu. Vynikající recept.


4.6164x
60 min
33×

Ingredience

sůl
2 kscibule
1 kscitron
1-2 lžičkykari koření
mletý černý pepř
500 gkrůtí maso
1 kostkazeleninový bujon

podle potřeby

olej
hladká mouka

podle chuti

vegeta
worcesterová omáčka

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme. Nastrouháme z něj na jemno kůru a vymačkáme šťávu. Krůtí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na medailonky, které mírně naklepeme. Medailonky vložíme do vhodné mísy a přidáme olej, sůl, pepř, vegetu, worcesterovou omáčku, kari, citronovou kůru a šťávu. Vše promícháme a necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu.

Na pánev slijeme olej z misky s medailonky a necháme olej rozpálit. Až pak přidáme medailonky, které orestujeme po obou stranách. Pak medailonky vyjmeme a dáme stranou. Na výpeku orestujeme cibule nasekané najemno dozlatova. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Vrátíme maso, přidáme masox a dusíme pod poklicí přibližně asi 30 minut za občasného promíchaní. Podle potřeby podlijeme medailonky s kari vodou a dochutíme solí.

Krutí medailonky s kari a citronem podáváme a dušenou rýží nebo těstovinami.
user-icon

autor spider-rio


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krutí medailonky s kari a citronem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká