Krůtí maso na moravance

Recept na pečená krůtí stehna s omáčkou z moravanky.


4.514x
150 min
1×

Ingredience

sůl
2 kssmetana
vegeta
2 sklenicemoravanka
1 kelímekkysaná smetana
1 kskrůtí stehno

podle potřeby

15 dkgslanina

Postup přípravy

Větší krůtí stehno dáme do pekáče. Osolíme, lehce posypeme kmínem, poklademe plátky slaniny a podlijeme. Kuřecí stehno upečeme doměkka. Pak vyndáme maso a do výpeku dáme obě malé sklenice moravanky bez nálevu. Kdo nechce ostřejší, může ji propláchnout. Přidáme trochu hladké mouky, smetanu a necháme asi 20 minut povařit, až moravanka změkne, ale nemusí být úplně měkká. Omáčku ochutíme solí a vegetou podle potřeby. Nakonec přidáme zakysanou smetanu. Do omáčky vložíme prohřát maso. Krůtí maso na moravance podáváme s knedlíkem.
user-icon

autor zlatunka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krůtí maso na moravance

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena