Krůtí křidýlka v medu

Krůtí křidýlka marinovaná v medu, sójové omáčce a kouscích zázvoru. Pikantní ale sladká marináda. Křidýlka je lepší připravovat den dopředu.


2.9133x
20 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. Česnek oloupeme a rozdrtíme. Zázvor oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky nebo jej nasekáme. Zázvor i česnek vložíme do mísy a přidáme sójovou omáčku, citronovou šťávu, med, podle chuti pepř a případně i sůl.



Z krůtích křidýlek odstarníme "špičky". Na marinování použijeme pouze silnější "špalíčky". Ty omyjeme, osušíme, uložíme do mísy a přelijeme marinádou. Křidýlka necháme marinovat. Nejlépe přes noc.



Troubu předehřejeme na 200 °C. Křidýlka vyjmeme z marinády, uložíme na pekáči a pečeme asi půl hodiny. Mezitím zbylou marinádu dáme 3 - 4 minuty vařit, aby zhoustla. Po půlhodině pečení zvýšíme teplotu asi o 20 stupnů, přelijeme křidýlka omáčkou z marinády a dopékáme, dokud nejsou zlatavé.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí křidýlka v medu

Zpět na recept