4 stroužky | česnek | |
40 g | zázvor | |
2-3 lžíce | citronová šťáva | |
2-4 lžíce | sójová omáčka | |
1.5 kg | krůtí křídlo | |
130 ml | med tekutý |
Nejprve si připravíme marinádu. Česnek oloupeme a rozdrtíme. Zázvor oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky nebo jej nasekáme. Zázvor i česnek vložíme do mísy a přidáme sójovou omáčku, citronovou šťávu, med, podle chuti pepř a případně i sůl.
Z krůtích křidýlek odstarníme "špičky". Na marinování použijeme pouze silnější "špalíčky". Ty omyjeme, osušíme, uložíme do mísy a přelijeme marinádou. Křidýlka necháme marinovat. Nejlépe přes noc.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Křidýlka vyjmeme z marinády, uložíme na pekáči a pečeme asi půl hodiny. Mezitím zbylou marinádu dáme 3 - 4 minuty vařit, aby zhoustla. Po půlhodině pečení zvýšíme teplotu asi o 20 stupnů, přelijeme křidýlka omáčkou z marinády a dopékáme, dokud nejsou zlatavé.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena