Krůtí kousky s opečenými bramborovými knedlíčky

Krůtí maso je vhodné pro rychlou a jednoduchou přípravu chutného pokrmu. Nebojte se jeho kombinace s opečenými bramborovými knedlíčky, které jste si připravili předem.


3.715x
45 min

Postup přípravy

Krůtí prsa dobře omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na menší, ale stejně velké kousky. Maso posypeme drobně nakrájenými bylinkami. Vhodné jsou čerstvé, lze však použít i sušené. Přidáme sojovou omáčku, worcester, olivový olej a promícháme. Směs necháme chvíli uležet.

Rozpálíme si wok pánev se lžící olivového oleje. Poté přidáme naložené maso a necháme opékat. Aby se zatáhlo ze všech stran, občas promícháme. Opékáme asi 10 minut.

Ke krůtímu masu před dokončením přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, podle potřeby a chuti přidáme trochu worcesteru. Krátce prohřejeme, aby cibule zesklovatěla.

Nahřejeme si jinou pánev s trochou oleje, na které opečeme předvařené bramborové knedlíčky.

Krůtí kousky s opečenými bramborovými knedlíčky servírujeme podlévané vzniklou šťávou.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí kousky s opečenými bramborovými knedlíčky

Zpět na recept