Krůtí kousky s fazolkami v koprové omáčce

Vyzkoušejte snadný recept na lehký hlavní chod. Krůtí maso s čerstvými fazolovými lusky a koprovou omáčkou nejlépe chutná s novým bramborem.


3.513x
45 min

Postup přípravy

Krůtí prsa očistíme, naklepeme a nakrájíme na malé kousky. Maso osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a očištěné fazolové lusky omyjeme. Čerstvý kopr nakrájíme najemno a zašleháme do zakysané smetany.

V hluboké pánvi opečeme krůtí kousky dorůžova. Pak maso vyjmeme a uchováme na teple. Na výpeku se lžičkou másla necháme zesklovatět cibulku, kterou zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme. Jakmile mouka zpění, přilijeme vývar a za stálého míchání omáčku přivedeme k varu. Do základu omáčky přidáme fazolky a zakryté dusíme asi 20 - 25 minut.

Pak do omáčky s fazolovými lusky vmícháme zakysanou smetanu s koprem. Omáčku podle chuti okyselíme octem, přisladíme cukrem a vmícháme opečené kousky masa. Vše prohřejeme, ale již nevaříme.

Krůtí kousky s fazolkami v koprové omáčce podáváme s vařeným bramborem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí kousky s fazolkami v koprové omáčce

Zpět na recept