Krůtí kousky na kurkumě s cizrnou

Vyzkoušejte snadný recept na kořeněné smažené krůtí maso s cizrnou a špenátem. Pikantní pokrm s chutí kurkumy a koriandru podáváme jako hlavní chod.


4.610x
45 min

Postup přípravy

Krůtí stehno očistíme a vykostíme. Maso i s kůží nakrájíme na větší kostky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme 1 lžící mletého koriandru, 1,5 lžící mleté kurkumy a špetkou mletého chilli. Vše zakapeme olejem, promícháme a necháme asi 15 - 20 minut odležet.

Mezitím si připravíme cizrnovou přílohu se špenátem. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Špenát očistíme, cizrnu necháme okapat na sítku a očištěné chilli papričky jemně nasekáme. V hlubší pánvi na oleji zvolna necháme zesklovatět cibuli, česnek a nasekané chilli papričky. Pak přidáme koření (1/4 lžičky drceného římského kmínu, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky mleté kurkumy a špetku mletého zázvoru), které necháme krátce zpěnit a vmícháme cizrnu. Vše podlijeme malým množstvím vývaru (asi 5 lžic) a necháme přejít varem, aby všechny chutě prolnuly. Dále na cizrnu vložíme špenát, který osolíme, opepříme a promícháme. Jakmile špenát zavadne, pánev odstavíme z tepla.

Odležené kousky krůtího masa ponoříme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje, ze všech stran opečeme dozlatova a necháme na papírové utěrce okapat.

Cizrnu se špenátem rozdělíme na porce, obložíme krůtími kousky na kurkumě a podáváme s vařeným bramborem nebo jen zeleninovým salátem a pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí kousky na kurkumě s cizrnou

Zpět na recept