Krůtí kostky na víně

Poměrně rychlý recept s možností výběru barevného odstínu a chuti v závislosti na druhu zvoleného vína.


3.45x
60 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
100 mlolej
1 lvývar
1-2 kscibule
200 mlvíno
1-2 ksbobkový list
2-3 kuličkynové koření
500 gkrůtí prsa

podle chuti

sůl
vegeta
mletý černý pepř

podle potřeby

jíška

Postup přípravy

Krůtí prsa omyjeme ve vodě a nakrájíme na kostičky či nudličky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mezitím v hrnci rozpálíme olej, poté do něj vsypeme cibuli a česnek, přidáme bobkový list a nové koření a necháme zesklovatět. Jakmile cibulka chytá hnědavý odstín, přidáme krůtí maso a ze všech stran osmahneme. Poté zalijeme vývarem nebo vodou, vaříme doměkka a podle potřeby doléváme. Jakmile je maso hotové, přilijeme bílé nebo červené víno a ještě cca 5 minut vaříme. Poté zahustíme jíškou a dochutíme solí, pepřem a popřípadě vegetou. Krůtí kostky na víně podáváme s těstovinou, rýží či bramborovými špeclemi.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krůtí kostky na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena