Krůtí guláš se zelím

Velice pikantní gulášek, který je zahuštěný pouze strouhaným bramborem. S chlebem se pěkně najíte!


2.9854x
45 min

Ingredience

- -olej
- -sůl
- -máslo
1 ksbrambory
- -majoránka
1 ksjablko
100 gsmetana kysaná
- -pepř mletý
1 ksšalotka
400 gzelí kysané
- -paprika mletá
1 kspaprika červená
1 kspaprika zelená
300 gprsa krůtí
250 mlvývar zeleninový

Postup přípravy

Šalotky nebo cibule nasekáme, lístky majoránky potrháme a podusíme na oleji. Zelí slijeme. Jablko nakrájíme na kostky a vše dáme s cibulí na olej a společně dusíme. Okořeníme mletou paprikou, trochu podlijeme vývarem a dusíme. Brambory najemno nastrouháme a přidáme k zelí a asi 20 minut vaříme zakryté pokličkou. Nakrájíme si na kostky krůtí prsa, papriky nakrájíme na proužky. Na další pánvičce orestujeme maso a asi dvě minuty před koncem pečení přidáme papriku, sůl, pepř a dusíme. Zeleninu a opečené maso přidáme k zelí. Před podáváním přidáme do guláše lžíci smetany a mletou papriku a zdobíme petrželkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí guláš se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena