Krůtí grilované koule

Recept na šťavnaté masové koule z krůtího masa s chutí tymiánu a česneku. Pokrm připravujeme na grilu a podáváme jako hlavní chod.


4.08x
45 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 ksvejce
100 gšpek
3 lžíceolivový olej
3-4 lžícestrouhaná houska
700 gkrůtí prsa
4 snítkyčerstvý citronový tymián

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

na potření

50 mlmléko

Postup přípravy

Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kousky a spolu se špekem dvakrát umeleme na masovém strojku. V míse promícháme maso s vejcem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Maso řádně propracujeme s 1 lžící oleje a strouhankou, směs necháme v chladu asi 1 hodinu rozležet. Na potírání masa smícháme mléko se 2 lžícemi oleje a mletou sladkou paprikou. Z masové směsi mokrýma rukama tvoříme koule, které vkládáme do jamek grilovacího roštu určeného pro mini karbanátky. Masové koule grilujeme při střední teplotě z obou stran tak dlouho, dokud nebude maso propečené. Během pečení koule potíráme mlékem s olejem a paprikou. Grilované krůtí koule podáváme s nejrůznějšími dipy, čerstvou i nakládanou zeleninou a pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí grilované koule

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena