Krůta s ořechovou omáčkou

Uvařená a poté upečená krůta se dobře doplňuje omáčkou, kde hrají prim vlašské ořechy.


4.610x
160 min
5×

Ingredience

česnek
3 lžičkymáslo
2 lžícecibule
1 lžičkakoriandr
3 kgkrůta
1 kuličkanové koření
2 hrnečkyvlašské ořechy
2 kuličkycelý černý pepř

příloha

sýr
čerstvá zelenina

podle potřeby

voda na podlití
máslo na vymazání

Postup přípravy

Krůtu očistíme a vložíme do kastrolku společně s novým kořením, pepřem a solí. Krůtu uvaříme doměkka a rozdělíme na porce, které vložíme do pekáče vymazaného máslem.

Krůtu pečeme v rozehřáté troubě dozlatova.

Během pečení krůty připravíme omáčku. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Ořechy umeleme přes mlýnek, rozředíme vývarem z krůty a dochutíme na másle osmaženou cibulkou, natí koriandru nasekanou najemno a trochou česneku (oloupaného a rozdrceného).

Upečenou krůtu rozdělíme na talíře, polijeme ořechovou omáčkou a jako přílohu přidáme nakrájenou čerstvou zeleninu a sýr.
user-icon

autor kokoška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůta s ořechovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena