Krůta s ořechovou omáčkou

Uvařená a poté upečená krůta se dobře doplňuje omáčkou, kde hrají prim vlašské ořechy.


4.610x
160 min
5×

Postup přípravy

Krůtu očistíme a vložíme do kastrolku společně s novým kořením, pepřem a solí. Krůtu uvaříme doměkka a rozdělíme na porce, které vložíme do pekáče vymazaného máslem.

Krůtu pečeme v rozehřáté troubě dozlatova.

Během pečení krůty připravíme omáčku. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Ořechy umeleme přes mlýnek, rozředíme vývarem z krůty a dochutíme na másle osmaženou cibulkou, natí koriandru nasekanou najemno a trochou česneku (oloupaného a rozdrceného).

Upečenou krůtu rozdělíme na talíře, polijeme ořechovou omáčkou a jako přílohu přidáme nakrájenou čerstvou zeleninu a sýr.
user-icon

autor kokoška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůta s ořechovou omáčkou

Zpět na recept