Vaření.czReceptyKrupicové noky z odpalovaného těsta

Krupicové noky z odpalovaného těsta

Recept na jemné noky vhodné jako vložka do polévky a jako příloha.


3.715x
30 min
4×

Postup přípravy

Osolené mléko s máslem přivedeme k varu a za stálého míchání vsypeme krupici a vaříme, dokud se těsto neodlepuje od stěn nádoby. Necháme za občasného promíchání zchladnout, pak postupně vmícháme vejce. Dochutíme muškátovým květem. Pomocí lžičky tvoříme malé noky do polévky, které rovnou zaváříme. Vaříme 2 - 3 minuty, pak scedíme a propláchneme studenou vodou. Pokud chceme noky jako přílohu, použijeme polévkovou lžíci. Po každém noku lžíci či lžičku namáčíme do vroucí vody. Krupicové noky z odpalovaného těsta klademe na talíř a přeléváme hovězím nebo kuřecím vývarem se zeleninou, případně i masem. Noky připravené jako přílohu podáváme podle chuti k různým omáčkám nebo masům.
user-icon

autor lumik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krupicové noky z odpalovaného těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena