Krupicové knedlíčky

Nezvyklá příloha k masům, gulášům nebo zelenině či omáčkám.


4.04x
60 min

Postup přípravy

Mléko svaříme s krupičkou v hustou kaši, která se nelepí na hrnec. Do teplé kaše vmícháme máslo, sůl, špetku strouhaného muškátového oříšku. Kaši necháme vychladnout. Do vychladlé kaše rozklepneme obě vejce. Těsto důkladně promícháme. V hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Z krupicového těsta válíme pomoučněnou rukou malé knedlíčky nebo větší knedlíky, které ihned zaváříme v připravené vroucí vodě. Krupicové knedlíčky podáváme jako přílohu k masu nebo omáčkám.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krupicové knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena