Krupicová polévka

Dobrá krupicová polévka zahřeje v chladnejších dnech.


3.0702x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejprve připravíme vývar. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli očistíme (ale neloupeme) a omyjeme. Do hrnce vložíme maso, cibuli, zeleninu, bujon, pepř, nové koření, vegetu, zalijeme přiměřeným množstvím vody a vše vaříme, dokud maso nezměkne a nevyvaří se silný zlatavý vývar.

Vývar scedíme a dáme opět vařit. Zavaříme do něj krupici a povaříme asi 15 minut. Pak do polévky zavaříme vejce. Okořeníme muškátovým květem a podle potřeby osolíme.

Hotovou krupicovou polévku zdobíme petrželkou a podáváme.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krupicová polévka

Zpět na recept