Krupicová polévka

Dobrá krupicová polévka zahřeje v chladnejších dnech.


3.0702x
60 min
1×

Ingredience

2-3 ksvejce
1 kscibule
70 gkrupice
1 kostkahovězí bujón
400 gpřední hovězí (s kostí)

podle chuti

sůl
1-2 lžičkyvegeta
nové koření
muškátový květ
250 gkořenová zelenina
celý černý pepř

na ozdobu

petrželka

Postup přípravy

Nejprve připravíme vývar. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli očistíme (ale neloupeme) a omyjeme. Do hrnce vložíme maso, cibuli, zeleninu, bujon, pepř, nové koření, vegetu, zalijeme přiměřeným množstvím vody a vše vaříme, dokud maso nezměkne a nevyvaří se silný zlatavý vývar. Vývar scedíme a dáme opět vařit. Zavaříme do něj krupici a povaříme asi 15 minut. Pak do polévky zavaříme vejce. Okořeníme muškátovým květem a podle potřeby osolíme. Hotovou krupicovou polévku zdobíme petrželkou a podáváme.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krupicová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena