Máte rádi jednoduché a přitom vynikající polévky? Vyzkoušejte jarní květákovou polévku zahuštěnou krupicí a vajíčkem.
Hodnocení
3.2
/ 5 (130x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Ostatní
Vejce1 ks
Voda2 l
Květák
Bujón zeleninový1 kostka
Mražená zeleninová směs3-4 lžíce
Jemná krupice3 lžíce
Směs koření do polévek
Postup přípravy
Dáme si vařit vodu spolu s mraženou zeleninou a kousky květáku.
Po 5 minutách přidáme ve sklenici vody rozmíchanou jemnou krupici, dále kostku zeleninového bujónu a povaříme.
Přisolíme a ochutíme směsí koření do polévek.
Nakonec v krupicové polévce rozmícháme vajíčko. Krupicovou polévku s květákem podáváme teplou.