Do menšího hrnce nalijeme mléko, osolíme špetkou soli a nasypeme krupičnou kaši. Za stálého míchání vaříme cca 10 minut. Poznáme, že je krupičná kaše uvařená tak, že zhoustne. Po zhoustnutí dáme do krupičné kaše máslo a promícháme.
Krupičnou kaši nalijeme na přichystaný talíř a rozetřeme. Posypeme cukrem moučkou, nasypeme granko a můžeme podávat.
Tip: Jakmile budeme na krupičnou kaši nasypávat granko, můžeme na krupici namalovat pro děti obrázky.
Příliš husté. 0,5dcl krupice je něco přes 35g, co je asi příliš. Na obalu od ty mojí krupice bylo napsaných jenom 50g na půl litru mléka, tj 25g na čtvrt litru. Takže buď byly mé ingredience nějakým způsobem jiné, nebo autor receptu zná krupičnou kaši jako jídlo jiné konzistence než já.
Takže já bych doporučila snížit množství krupice a číst obaly (co jsem asi měla udělat).
alimuc
já jsem jen nepatrně mladší a krupicovou kaši miluji rovněž.
Jsem diabetik, takže sladím umělým sĺadidlem, ale nejraději ji mám ozdobenou kompotovanými třešněmi.
Autorka ji zapomněla polít máslem.
kašička
miluji krupicovou kaši, je mi již 55, ale je to pro mne pořád božská krmě....
bombadyl
kaše
Mám již hodně odrostlé děti i vnoučata, ale vždy když jsem vařila kaši, tak jsem krupičku nechala alespoň 15 minut předem namočenou, aby děti nebolelo bříško.
horáková
Blabla
Má to zádrhel: pokud mohu do mléka sypat kaši, pak je to zřejmě kaše instantní a nemusím ji vařit, ba asi ani sypat do mléka, ale do vody. Kaši vařím odoka. Do osoleného mléka, které pomalu ohřívám, přisypávám za stálého míchání krupičku tak dlouho, až je jí dřevěná vařečka pěkně pokryta. A pak vařím a míchám a kaše zhoustne do příjemné konzistence, kterou máme rádi. Každý si vyzkouší a stanoví množství mléka a krupice podle sebe.