Rychlá příprava křupavého Třeboňského kapra dle receptu Petra Stupky.
Hodnocení
4.2
/ 5 (21x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Olej100 g
Mletý kmín1 lžíce
Lněná semínka1 lžíce
Kapr filet600 g
Podle chuti
Sůl špetka
Na potření
Bylinkové máslo1 lžíce
Na obalení
Kukuřičná krupice
Postup přípravy
Filet kapra nakrájíme na stejně velké díly a osolíme. Smícháme kukuřičnou krupici s mletým kmínem a trochou lněného semínka. Připravené naporcované filety z kapra obalujeme ve směsi a zvolna pečeme ze všech stran. Upečené kousky potřeme bylinkovým máslem a podáváme s bramborovou kaší. Kaši můžeme vylepšit špenátem a zakysanou smetanou.
Pokud nemáte kde zakoupit filet z kapra, můžete si kapří filet připravit v domácím prostředí dle názorného videa na přípravu kapra bez kostí.
na val 42 dkg mouky,28 dkg masla,14 dkg cukru,11 dkg mletych orechu,k tomu se prelisují 3 varené zloudky,3 zloudky syrove,trochu skorice,citronove kury.vypracovat testo,rozvalet,vykrajovat tvary,upecene se slepuji marmeladou na sebe po dvou.5 az 7 dni ulezele jsou velice dobre.