Vaření.czReceptyKřupavý smažený květák s bramborem

Křupavý smažený květák s bramborem

Recept na rychlou a lehkou večeři pro všední dny i lenošivý víkend.


0.00x
35 min

Ingredience

1 kskvěták
1 hrnekolej na smažení

podle chuti

sůl

trojobal

2 ksvejce
1 hrnekstrouhanka
1 hrnekhladká mouka

příloha

5 ksbrambory

salát

1 kscibule
2 ksmrkev
1 hrstzelí
1 balíčekzelené olivy

Postup přípravy

Větší květák očistíme od listů, omyjeme a rozdělíme na větší růžičky, které uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Připravíme si klasický trojobal - hladkou mouku, vajíčko a strouhanku. Uvařené růžičky květáku v něm opatrně obalíme, aby se nerozdrolily. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Obalený květák poté smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Svěží a lahodnou zeleninovou oblohu pak připravíme jednoduše z nakrouhaného zelí, nastrouhané mrkve, cibule a sladkokyselého nálevu, ozvláštnit ji pak můžeme třeba i olivami. Křupavý smažený květák podáváme ještě teplý s bramborem a připravenou zeleninovou oblohou jako hlavní chod.
user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Křupavý smažený květák s bramborem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena