Křupavý smažený květák s bramborem

Recept na rychlou a lehkou večeři pro všední dny i lenošivý víkend.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Větší květák očistíme od listů, omyjeme a rozdělíme na větší růžičky, které uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Připravíme si klasický trojobal - hladkou mouku, vajíčko a strouhanku. Uvařené růžičky květáku v něm opatrně obalíme, aby se nerozdrolily.

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka.

Obalený květák poté smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.

Svěží a lahodnou zeleninovou oblohu pak připravíme jednoduše z nakrouhaného zelí, nastrouhané mrkve, cibule a sladkokyselého nálevu, ozvláštnit ji pak můžeme třeba i olivami.

Křupavý smažený květák podáváme ještě teplý s bramborem a připravenou zeleninovou oblohou jako hlavní chod.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavý smažený květák s bramborem

Zpět na recept