Křupavý koláč s pistáciemi a třešněmi

V tomto koláči se prolíná klasická chuť pistácií a třešní s kardamomem obsaženým v drobence. Koláč má průměr 26cm.


2.9292x
0
1×

Ingredience

500 gvypeckované třešně

těsto

2 lžičkysůl
375 gmáslo
1 ksžloutek
100 mlmléko
2 lžičkycukr moučka
500 ghladká mouka

krém

2 ksvejce
125 gmáslo
125 gcukr moučka
50 gpistácie
125 gmleté mandle
25 gcreme fraiche
25 gmleté pistácie

drobenka

50 gmáslo
50 gcukr moučka
50 ghladká mouka
50 gmleté mandle
mletý kardamom

na ozdobu

80 gcukr moučka

Postup přípravy

Večer před pečením dáme do skleněné misky macerovat třešně Morello s cukrem. Další den hodinu před použitím třešně vyndáme a necháme okapat.

Na mandlovo-pistáciový krém dáme pistácie s mandlovým extraktem do hmoždíře a utlučeme je na pastu. Do mixéru dáme máslo a umixujeme na krém. Postupně a v daném pořadí do mixéru přidáváme pistáciovou pastu, moučkový cukr, mleté mandle, kukuřičnou moučku, kirsch, vejce, drcené pistácie a žloutkový krém. Pomalu mixujeme. Krém přendáme do mělké mísy a zakryjeme fólií tak, aby důkladně přiléhala k povrchu krému. Uložíme do chladničky.

Na drobenku dáme do mísy máslo, cukr, mleté mandle, mouku, mletý kardamom a špetku soli a špičkami prstů promneme. Dáme na 2 hodiny ztuhnout do chladničky. Drobenku protlačíme přes mřížku, aby se rozmělnila na menší kousky. Uložíme do chladničky.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Máslem vymažeme formou o průměru 26 cm. Těsto vyválíme na pomoučněném válu a poté ho přeneseme do formy (str. 502). Povrch těsta potřeme tenkou vrstvou mandlovo-pistáciového krému. Na krém naskládáme vrstvu okapaných třešní Morello a na ně dáme černé třešně. Potřeme zbylým mandlovo-pistáciovým krémem. Formu vložíme do předehřáté trouby.

Po 10 minutách koláč vyndáme a posypeme drobenkou. Dáme zpět do trouby a pečeme dalších 15 - 30 minut.

Křupavý koláč s pistáciemi a třešněmi necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Vaří šéfkuchaři - Jill Normanová


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavý koláč s pistáciemi a třešněmi

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena