Vaření.czReceptyKřupavé rozmarýnové brambory

Křupavé rozmarýnové brambory

Poněkud složitější recept na výborné pečené křupavé brambory s chutí rozmarýnu a česneku.


4.847x
90 min
3×

Ingredience

5-7 stroužkůčesnek
1 kgbrambory
2 větvičkyrozmarýn

podle chuti

sůl

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Brambory řádně omyjeme a osušíme. Potom je oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Slupky z brambor nevyhazujeme, ale zavážeme do předem namočeného a vyždímaného ubrousku. Nakrájené brambory a zabalené slupky vložíme do studené osolené vody a vše vaříme na velmi mírném ohni doměkka. Vařením brambor se slupkami dosáhneme lepší chuti brambor. Měkké brambory slijeme a necháme okapat. Potom je zakryjeme poklicí a několikrát opatrně proklepeme tak, aby okraje brambor byly roztřepené. Potom brambory v jedné vrstvě opečeme ze všech stran na olivovém oleji, rozložíme na plech a pečeme v předtopené troubě při 190 °C přibližně 1 hodinu. Mezitím si připravíme kořenící směs. Lístky rozmarýnu otrháme z větviček a jemně usekáme. Oloupaný česnek prolisujeme. Česnek spolu rozmarýnem, olivovým olejem a solí rozdrtíme ve středně hustou směs. Ke konci pečení brambory potíráme kořenící směsí a za občasného obracení dopečeme dorůžova. Křupavé pečené brambory s rozmarýnem a česnekem podáváme jako přílohu k pečeným rybám nebo kuřecímu masu. Můžeme je podávat i samostatně jako chuťovku.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Křupavé rozmarýnové brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Britská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena