Vaření.czReceptyKřupavé kuřecí řízečky v těstíčku

Křupavé kuřecí řízečky v těstíčku

Díky přidání octa a prášku do pečiva vytvoříme z řízků křupavou dobrotu. Osvědčený recept na chutnou úpravu kuřecího masa.


3.37x
60 min
1×

Ingredience

4 kskuřecí řízek

podle chuti

česnek
sůl
mletý černý pepř

na obalení

1 lžíceocet
5 lžichladká mouka
10 lžickukuřičná mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Kuřecí maso naklepeme a rozdělíme na menší kousky, asi 3 z jednoho plátku. Kuřecí kousky osolíme, opepříme, posypeme granulovaným česnekem a necháme odležet. Samozřejmě můžeme použít čerstvý rozetřený česnek. Dále smícháme hladkou a kukuřičnou mouku, kypřící prášek, ocet a přidáme tolik vody, aby vzniklo těstíčko husté jako na lívance. Kousky masa namáčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Křupavé kuřecí řízečky v těstíčku podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Křupavé kuřecí řízečky v těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena