Křupavé kuřecí kousky z trouby

Recept s delší přípravou kvůli marinování. Když dobu dodržíme podle receptu, dodá marináda kuřecím kouskům šťavnatost a křupavost.


3.918x
60 min

Ingredience

1.5 kgkuřecí kousky

na obalení

česnek
1 lžičkasůl
mletý pepř
150 ghladká mouka
30 gkukuřičná mouka

marináda

1 lpodmáslí

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Umyté a osušené kuřecí kousky namočíme do slané vody a necháme určitě 3 hodiny v lednici. Po 3 hodinách kuřecí kousky vyjmeme a namočíme na 8 hodin do podmáslí, nebo ještě lépe na celou noc. Podmáslí z marinování kuřete již nepoužijeme.

Troubu předehřejeme na 175 °C. Kuřecí kousky vyjmeme z podmáslí a ihned obalíme v mouce smíchané s kořením. Kuřecí kousky nejprve na pánvi s olejem osmahneme ze všech stran, asi 4 minuty do světle hnědé barvy. Osmahnuté kuřecí kousky uložíme do zapékací mísy a pečeme s občasným obracením alespoň 35 - 45 minut dozlatova.

Křupavé kuřecí kousky z trouby podáváme teplé s bramborovou přílohou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavé kuřecí kousky z trouby

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.