Křupavé hranolky z trouby jsou skvělou volbou pro všechny, kdo si chtějí pochutnat bez smažení. Tento jednoduchý recept nabízí zdravější variantu oblíbené přílohy, která se hodí ke steaku, burgeru i jako samostatné jídlo s oblíbeným dipem.
Po prvním zapečení se totiž odpaří namražená voda a hranolky nejsou zvlhlé. Smícháním s olejem se vytvoří zlatavá krustička. Uvnitř jsou měkké a navrchu křupavé. Ušetříme olej, jsou zdravější a ani neumažeme nádobí. Papír stačí vyhodit. Nemusíme si ani kupovat drahý hrnec na smažení hranolek s použitím oleje.
Nedocenitelné brambory: Co všechno z nich můžeme uvařit?
S bramborami si vystačíte při přípravě přílohy, hlavního jídla i moučníku. Nevěříte? Brambory tvoří skvělou kombinaci chutí nejen s česnekem a majoránkou, ale i se smetanou, vajíčkem nebo povidly! Můžete je vařit, zapékat, smažit nebo je použít do těsta. S bramborami se zkrátka v kuchyni nikdy nudit nebudete.
Autor:Conny




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena