Křupavé domácí rohlíky

Recept na teplé křupavé rohlíčky jako od pekaře.


4.131x
160 min
1×

Ingredience

8 gcukr
20 golej
10 gsůl
160 mlmléko
100 mlvoda
18 gdroždí
100 ghladká mouka
400 gpolohrubá mouka

Postup přípravy

Ingredience dáme do domácí pekárny. Pekárnu zapneme na program těsto a necháme jej udělat. Hotové těsto vyklopíme, rozdělíme asi na 14 dílků, uděláme bochánky a necháme je ještě asi půl hodiny na vále vykynout. Potom z každého bochánku uděláme elipsu. Můžeme si pomoct válečkem. Z plátu motáme rohlíky, od půlky smotané elipsy vytahujeme. Smotané rohlíky potřeme žloutkem. Rohlíky můžeme sypat kmínem, sezamem, hrubou solí, nebo mákem. Poté je ještě přetřeme vejcem, aby posypání neopadalo. Domácí rohlíky necháme zase asi půl hodiny odpočinout už na plechu a pak je pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova. Křupavé domácí rohlíky podáváme jako klasické rohlíky
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Křupavé domácí rohlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena